Närmare Gud & Varandra

Min längtan är att hjälpa dig nå Din längtan, att inspirera och lyfta människor genom min tro och förena kvinnor som delar en längtan och drivkraft, att komma i funktion, använda sina gåvor och gå mot sina mål och drömmar, oavsett var på vägen de är. Jag vill skapa en möjlighet att stå tillsammans, skapa värde för varandra, så att det också kan spilla över på andra.

Rent konkret använder jag mina skapande gåvor, mitt livsbagage och mina erfarenheter, i förening med Guds plan över mitt liv, till att inspirera dig, skapa verktyg och pusha dig att våga ta steg utanför din comfort zone så att du får blomma ut och resa dig upp i full kraft och komma i funktion med dina gåvor. Det vill jag hjälpa dig med. Vägen är sällan rak och tydlig, men med små steg i längtans riktning, utifrån det som pockar på i vårt inre, kan både du och jag nå våra livsdrömmar. För jag är övertygad om att våra drömmar och vår passion är Guds sätt att visa på Sin plan för våra liv. Jag är också övertygad om att vi behöver varandra, att vi behöver gemenskap så att vi kan växa och blomstra tillsammans, sida vid sida, var och en i sin gåva. Spännande eller hur?

Jag har levt både med och utan Gud i mitt liv och det är en milsvid skillnad. Nu vill jag ut i världen, eller runt hörnet och sprida de goda nyheterna om Fridsfursten, Vägen, Sanningen och Livet! Följer du med?

Varför jag, varför nu, varför just detta?

Mitt namn är Emmeli Ahlander. Jag har aldrig sett mig som något offer men ändå kan jag se så här i efterhand att jag blev den där prestationsprinsessan som mätte mitt värde i prestationer. Jag hade ett gott självförtroende men en låg självkänsla. Jag är “starkskör” ett begrepp jag kom i kontakt med för bara några år sedan och som fick mig att förstå varför jag känner så mycket och hur jag kan använda den superkraften och gåvan till något positivt och uppbyggligt istället för något som blir ett hinder för mig. Jag har alltid varit en driven, kreativ person som vill göra skillnad, som vill skapa meningsfullhet och värde i det jag gör. De mjuka värdena är det som driver mig.

Tidigare hade jag svårt att sätta mina egna gränser, jag litade mer på andras omdöme än mitt eget när det kom till mig själv. Det resulterade i att jag var väldigt nära en utmattning vilket hjälpte mig att lära känna och ta ansvar för mig själv på ett helt nytt sätt. Den största vändningen i att se mitt värde och den jag verkligen är – att inte hindras av Jante eller oron över andra människors tyckanden – var när jag mötte Jesus på ett helt nytt sätt. När jag fick en förnyad relation med Honom och när jag varje dag bjöd in Hjälparen till min vardag. Skillnaden på livet med och utan Jesus i mitt liv är milsvid, tankarna och insikterna om mig själv och min omgivning, likaså.

Nu kan jag verkligen säga att jag lever mitt liv fullt ut, att jag söker Gud och det som är Hans vilja och lyssnar till Hans röst och inte orostankar som kan komma när man minst anar det. När jag fick möta Jesus igen saknade jag material och ett sammanhang dit jag kunde vända mig. På nätet finns en uppsjö av material men vart ska man börja leta? Vad är bra och vad är inte det? Vem har tid att leta? Inte jag i alla fall. Sakta men säkert började jag lära känna fler kristna systrar som betyder mycket för mig i min vardag, jag hittade till en församling som jag kallar min storfamilj, ändå känner jag behovet av ett sammanhang för likasinnade; drivna, kristna, kreativa kvinnor som vill stå tillsammans och bygga Guds rike, genom att vi var och en, reser oss upp, intar vår egen plats och stöttar varandra på vägen.

Jag ingen särskild, men med Hjälparen vid min sida och ett villigt hjärta, upplever jag att Gud vill använda mig i att skapa denna plats för oss, dela med mig av mina kunskaper, erfarenheter och insikter tillsammans med dig, just för en tid som denna.